Help! Er komt een hinderlijke stem uit mijn tablet

Met veel plezier gebruikt mevrouw haar tablet. Al 3 jaar lang. Ze bekijkt de nieuwsberichten, leest haar mail en doet ook aan internet bankieren. Mevrouw is 70 jaar maar kan aardig met haar tablet overweg. Als er iets mee is wat ze zelf niet kan oplossen heeft ze haar zoon of een vriend die ze hulp kan vragen. Maar ineens ging het mis. Van de één op de andere dagKwam er een stem uit de…

Hinderlijke stem uit tablet

Met veel plezier gebruikt mevrouw haar tablet. Al 3 jaar lang. Ze bekijkt de nieuwsberichten, leest haar mail en doet ook aan internet bankieren. Mevrouw is 70 jaar maar kan aardig met haar tablet overweg. Als er iets mee is wat ze zelf niet kan oplossen heeft ze haar zoon of een vriend die ze hulp kan vragen.

Maar ineens ging het mis. Van de één op de andere dag
Kwam er een stem uit de tablet. Een vrouwenstem in het Engels. Een vreselijke harde hinderlijke vrouwenstem. Ze bleef constant kletsen en mevrouw begreep niet waar ze het over had. Op welke knop mevrouw ook drukte, de stem bleef maar doorgaan, vreselijk was dat.
Op een gegeven moment was ze het zo zat, dat gekwetter en heeft de tablet weggezet.

Hulp gezocht

Haar zoon te rade gevraagd. Deze heeft ernaar gekeken, is aardig handig met computers maar hij kon het probleem niet oplossen.

Mevrouw is lid van Wonen Plus, dat is een organisatie die met vrijwilligers werkt. Ouderen kunnen een lidmaatschap aanvragen en wanneer ze bellen naar Wonen Plus komt een vrijwilliger lang om te helpen met kleine klusjes in het huis bijvoorbeeld. Maar ook voor in de tuin, de hond uitlaten, computerproblemen, etc.

Mevrouw belde naar Wonen Plus en vertelde dat haar tablet heel vervelend deed en die heeft weggezet en of er iemand is die langs kan komen om ernaar te kijken.

Ik werd door Wonen Plus benaderd. Ik ben sinds kort vrijwilliger en sta op de lijst voor mensen met computerproblemen.

Een tablet met een vreselijke stem

Ik ging langs bij mevrouw. Ze was heel vriendelijk en aardig. Superblij dat iemand langs kwam om haar met de tablet te helpen.

Toen ik op de home knop van de tablet drukte kwam er een vreselijke krijsende stem uit. Echt niet om aan te horen. Wat ik ook deed, ik kreeg de stem niet weg. Ik zette het geluid op stil, want ik dacht dan is het tenminste rustig. Maar nee hoor, geen succes.

Ik dacht wie is die stem, waar hoort ze bij? Bij Samsung? Bij Google? Hoe heet dat? Ik wist dat ik daar eerst achter moest komen.

De tablet deed ook raar. De knoppen moest je tig keer indrukken voordat ie iets deed en je moest tig keer swipen, ik dacht iets klopt hier niet.

De vreselijke stem is een “Voice Assistent”

Via Google kwam ik erachter dat de stem “Voice Assistent” heette. Nou, ik was dan in ieder geval een stapje verder. Ik ging zoeken op de tablet maar de Voice Assistent was nergens te bekennen. Wel zag ik ergens bij spraak een keuze tussen Google en Samsung. Ik dacht ach, laat ik eens wisselen. En wat gebeurde er? Ineens sprak de stem NEDERLANDS!
Kunnen we in ieder geval nu beter verstaan wat ze zegt met d’r gekwek. Mevrouw en ik moesten er erg om lachen.

Elke actie wat ik deed herhaalde ze en zei dat het niet goed was. Ik zocht me rot op de tablet om die Voice Assistent uit te zetten maar zonder succes.

De “Voice Assistent” uitzetten via “zicht”

Ik ben maar weer gaan googlen en toen las ik iets over de optie “zicht”. Ik dacht:  zicht ? Wat heeft dat met een Voice Assistent te maken? Dat is toch een stem? Huh?

En ik dacht, doei, die spoort niet die dat zei op internet (later bleek dat die wel spoorde ?)
Ik bleef maar zoeken en bekeek YouTube filmpjes maar die opties waar ze het over hadden zaten niet op de tablet, het waren opties voor de smartphone.

Op een gegeven moment dacht ik, toch maar even naar die “zicht” optie kijken ……en wat denk je …. Ja hoor! Daar zat de Voice Assistent! En ik dacht: wat doet ie daar?

Maar goed, ik deed de Voice Assistent UIT en zei tegen mevrouw: ze is uit, ze praat niet meer.
Ze keek me aan: echt waar? Serieus? Eindelijk dat gekwetter uit, zucht …..Wat een rust ?

Blijkbaar was de Voice Assistent per ongeluk aangezet met een sneltoets en kon je alleen de tablet bedienen door te praten. Dus ik moest blijkbaar met dat kreng praten.

Probleem opgelost

Maar goed, het probleem is opgelost. Mevrouw is blij en ik ook. Ik had niet gedacht dat ik het probleem kon oplossen. Ik weet nog dat ik op een gegeven moment dacht: dit wordt een “Samsung Helpdesk”. Maar uiteindelijk is het me toch gelukt.

Ik heb dit wel vaak met computerproblemen. Ik help familie en vrienden graag en vroeger deed ik het ook voor mijn werk bij de Gemeente maar het is altijd een hobby van me gebleven.

Ik ga altijd door met onderzoeken en ik kom steeds een stapje verder totdat ik het probleem kan oplossen. Vaak kan ik het zelf oplossen en soms vraag ik advies van een vriend die technisch meer kennis heeft.

Hoe doe jij dat?

Hoe doe jij dat wanneer jij een computerprobleem hebt of een ander probleem die je zelf niet kan oplossen? Vraag je om hulp? Ga je op onderzoek uit zodat je steeds een stapje verder komt?

Ik ben benieuwd naar jouw reactie. Laat je een bericht achter? Zou ik heel leuk vinden 🙂

Liefs, Aisa

Neem vrijblijvend contact met me op

 
"Impossible means 
you haven't found the solution yet"

 

Laat een reactie achter

Welkom!

Aisa

Wil jij een mooi e-book in je eigen huisstijl en eigen inhoud en afbeeldingen?

Neem dan vrijblijvend contact met me op

8 gerichte vragen om aan jezelf te stellen

Gratis E-book

Vul onderstaande gegevens in en klik op download

!
!
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Waarom moet mij dit weer overkomen???

Vraag jij je dat weleens af wanneer die trein weer vertraging heeft?

Of wanneer je struikelt en het doet mega veel pijn ☹

Helpt deze vraag jou? Volgens mij niet.

Speciaal voor jou heb ik een e-book met 8 gerichte vragen die je wel verder kunnen helpen.  

Vul hieronder je naam en e-mail adres in

en download hem gratis

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Please check the required field.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
8 gerichte vragen om aan jezelf te stellen

CONTACT

Aisa Solutions

KVK 68904932

OVER MIJ

Ik help jou, hoogsensitieve ondernemer zichtbaar te worden op een manier dat bij jou past.

Hierdoor groeit jouw business, krijg je meer klanten en genereer je meer omzet.